Inlägg om 'Trend' ↓

Snygga solglasögon

Solglasögon används inte bara som skydd mot solen under riktigt soliga och heta sommardagar. Ett par snygga solglasögon är lika mycket en accessoar, i likhet med halsband, armband och andra smycken. Med ett par solglasögon i en stil som harmonierar med resten av klädseln, och din mascara, sätter du pricken över i:et för outfiten.

Solglasögon kan bäras vår, sommar och höst, oavsett om solen steker eller om molnen har lagt sig som ett täcke på himlen. Med glas som filtrerar bort ljuset kan du uppleva att det blir betydligt bekvämare att vara utomhus under längre stunder.

Många modeller av solglasögon

Nästan alla designers och klädmärken tar årligen fram nya kollektioner av solglasögon så att du alltid har en uppsjö av modeller att välja mellan. Vad gäller de huvudsakliga utformningarna är det dock tre stilar som alltid är lika klassiska. Det handlar om pilotglasögon, solglasögon i maxiutformning samt solglasögon med runda glas. Pilotglasögonen gjordes odödliga under 1980-talet, inte minst genom storfilmen Top Gun, och håller fortfarande måttet i allra högsta grad. Solglasögon i maxiutformning har stora glas och stora skalmar, antingen i rund eller fyrkantig modell. Denna typ av solglasögon kan vara enfärgade men lika gärna färgade och/eller mönstrade på många olika sätt. Solglasögon med runda glas kommer alltid vara själva sinnebilden av klassiska solglasögon. Ett par runda solglasögon är helt enkelt alltid rätt!

Solglasögon i olika prisklasser

Ett par solglasögon kan kosta allt från någon hundralapp till flera tusen kronor. Design, detaljrikedom och övergripande kvalitetskänsla kostar lite extra, men ett par solglasögon med utmärkt kvalitet, som håller stilen år efter år, kan verkligen ses som en investering.

snygga solglasögon
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)

Halsring

Halsring är en het smyckes- och accessoartrend nu, en halsring är ett ”stelt” halsband som är vanligtvis är några millimeter bred, platt och silvrig eller guldfärgad. Det finns även modifikationer på den vanliga stilrena halsringen med olika hängen, kors och fjädrar på.

Halsringar har faktiskt använts av människor ända sedan äldre bronsålder som en statusmarkering då den var gjord av dyrbar och värdefull metall.

Äldre modell av halsring

Många kända modebloggerskor som Kenza, Victoria Törnegren och Kissie brukar bära silvriga halsringar. Nyare modeller av halsring ser oftast ut så här:

Matilda Boking med halsring från Beccadesign.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)

Ear cuff kors


Om du är ute efter ear cuff kors, som vi tidigare har skrivit om, kan vi tipsa om en nyhet från smyckesbutiken Becca Design. I sortimentet finns nu ett flertal ear cuffs, bland annat dessa två riktigt stilrena och silverfärgade earcuffs med kors:

Den första bilden är en ear cuff med kors och den andra föreställer en ear cuff med två kors – ett stort och ett litet kors hängande i olika långa kedjor. Earcuffsen kostar 149 kr och 159 kr.

Ear Cuffs med kors

Fördelen med ear cuffs är att du inte behöver ha hål i örat för att bära dem, då smycket hängs på direkt på örat.

Flera kända bloggerskor och modebloggare har synts bära ear cuff med kors, exempelvis Victoria Törnegren som du ser på bilden nedan:

Vad tycker ni om dessa ear cuffs med kors?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Ear Cuffs och Ear Wraps i Sverige


En ny smyckestrend som blivit populär på senare tid i Sverige är Ear Cuffs och Ear Wraps. Förutom att det är snyggt med Ear Cuffs är det även ett bra alternativ för dig utan hål eller piercing och vill ha ett unikt smycke.

Ear Cuffs

När man har på sig Ear Cuffs har man de inte – till skillnad från ett vanligt örhänge – längst ner på örat utan snarare högre upp i mitten av örat, där det känns bra och där du vill att det ska vara helt enkelt. Man behöver inte ha hål i örat för att kunna bära Ear Cuffs-örhängen då de fästes med en ”klämma” för att hållas på plats.

Ear Wraps

En Ear Wrap slingrar sig runt och och följer örat och håller sig på så sätt på plats och behöver till skillnad från en Earcuff ingen klämma för att hålla sig på plats. Earwraps finns i olika utformningar, det kan vara ett mer sammanhängande motiv eller se ut som att du har flera örhängen fast de i själva verket hänger samman.

Vanliga motiv för Ear Wraps är drakar, ormar, fjädrar, spindelnät och andra ”slingriga” motiv i olika fantasifulla utformningar.

Här hittar du Ear Cuffs och Ear Wraps i Sverige

Hos Becca Design hittar du nu egendesignade Ear Cuffs i sortimentet:


Ear cuff-örhänge med två kors och elgitarr


Ear cuff med handklovar och tillhörande nyckel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Smycken – årets julklapp 2010?

Enligt en nyligen publicerad rapport från Handelns Utredningsinstitut (HUI) spår man, som man nästan alltid gör, att just årets julhandel blir rekordhög. Med julhandel menas all försäljning i handeln som sker under december månad, det är annars väldigt svårt att mäta vad som just avser julklappar.

Elektronikprylar väntas sälja bra och bli ett populärt julklappstips enligt HittaJulklappar.nu i årets julhandel men även kläder, smycken och guld. Här på smyckesguiden.se skulle vi självklart tycka det vore roligt om just smycken blev årets julklapp 2010. Böcker tros få den sämsta utvecklingen, bokförsäljningen förväntas ”bara” ligga på samma nivå som i fjol.

Vad tror du, blir smycken årets julklapp 2010?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vinn smycken från Becca design

Tävla och vinn smycken från Becca Design! Nu kan du vara med i vår bloggtävling där du kan vinna trendiga smycken, accessoarer och presentkort från Becca Design!

En person vinner valfritt smycke eller accessoar från sortimentet, tre personer vinner varsitt presentkort på 100 kr!

Så är du med och tävlar

För att vara med i tävlingen behöver du bara skriva ett blogginlägg där du länkar till www.smyckesguiden.se och www.beccadesign.se, t.ex.

”Jag är med och tävlar på smyckesguiden.se om smycken från Becca design,
om jag vann skulle jag vilja ha (skriv in ett smycke och länka till det här, t.ex. Marschmallows örhängen)

Du får gärna använda dig av bilden ovan i ditt blogginlägg också!

Öka chanserna att vinna!

  • Blogginlägg – en lott
  • Bli fan till Becca Design på Facebook – en lott.
  • Lägg till Becca Design eller smyckesguiden.se i länklistan på din blogg – en lott per länk.

Skriv i en kommentar till det här inlägget där du skriver var ditt tävlingsbidrag finns och med hur många lottar du vill delta! Ange också din e-mail så vi kan kontakta dig om du vinner.

Tävlingen pågår t.o.m. 15 augusti 2010. Lycka till!

Uppdaterat 16 augusti 2010 – vinnare utsedda, läs mer här.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Matsmycken – trendiga smycken som föreställer mat

En ny trend som kanske håller på och skapas är matsmycken – alltså smycken som föreställer olika maträtter.

Japanska matsmycken

Ett exempel är den japanska shoppen Sou Zou Creations (betyder ungefär ”Skapande genom fantasi” på svenska) som har mängder med smyckes-maträtter som både berlocker, örhängen, ringar och magneter i kawaii-stil. Några exempel på ringar med maträtter ser du på bilden till höger.

Priserna på smyckena är ganska lågt, men samtidigt tillkommer frakt från Japan och det går bara att betala genom Paypal.

Fokis och smycken

Den svenska trend- och mode-bloggaren Fokis har även hon uppmärksammat mat-smyckena, i ett blogginlägg rekommenderar hon det här galleriet med kreativa smycken föreställande maträtter som t.ex. pizza, efterrätter, glass, donuts och sushi.

Den svenska bildsidan baraskit.se har inte bara skit utan även ett bildgalleri på snygga mat-smycken. Varifrån smyckena kommer ifrån och var man kan köpa dem framgår dock inte. Till höger en bild på ring med efterrätt.

Mat-smycken i Sverige

Slutligen har den svenska smyckes-shopen Becca design ett antal handgjorda maträtter som smycken, maträtterna föreställer take away-rätter som hamburgare, kinamat och sushi. Det finns även mängder med söta smycken föreställande godis, kakor, tårtor och andra sötsaker. Bild på mat-smyckena nedan:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)