Smycken och accessoarer till en teaterbal

Smycken och accessoarer kan som bekant bäras till både vardag och fest. Här kan du läsa lite mer om vilka smycken, kläder, accessoarer och masker du kan ha på dig på en maskeradbal.

Maskeradbalen i det Gustavianska operahuset 1792 blev konung Gustaf III:s död. Om du ser till att inte bjuda in några antagonister och konspiratörer så kan du anordna en mycket trevligare maskeradbal där alla förhoppningsvis kommer klara sig med livhanken i behåll. På en 1700-tals maskeradbal döljer man vanligtvis hela eller delar av ansiktet för att det ska bli lite mystik. Detta var för övrigt perfekt för konspiratörerna med Jacob Johan Anckarström i spetsen som kunde komma nära konungen och avlossa skottet utan att någon visste vilka som dolde sig bakom maskerna.

Med en maskeradbal kan både syfta på en maskeradfest i allmänhet (maskeradbal och maskeradfest är för vissa synonymt), eller så menar man specifikt en klassisk 1700-tals maskeradbal med teatermasker, guld och fjädrar i rokoko stil.

När du ska gå på en maskeradbal finns det oftast en dresscode, den klädkoden avgör vilka kläder, masker och accessoarer som gäller. Det kan exempelvis vara ett färgtema, diamanter, 1700-tal osv. Utifrån det får du välja dina smycken och accessoarer, om du inte har redan passande smycken i din ägo får det bli till att köpa eller låna. Om du inte vill gå runt med diamanthalsband finns det självklart billigare fake-varianter att köpa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)