Så gör du dina egna smycken

Att skapa sina egna smycken är både kreativt, roligt och utvecklande. Allt fler väljer att börja med smyckestillverkning så att man kan skapa sina egna helt unika armband, berlocker och halsband som ingen annan bär.

Det går att skapa smycken i många olika material, och även kombinera olika material i ett och samma smycke. Det är vanligt att använda sig av fimolera, kristaller, stenar, pärlor, silverlera, plast och keramik vid smyckestillverkning.

Man man behöver inte begränsa sig här utan kan vara kreativ och själv välja i princip vilket material som helst när man skapar sina egna smycken. På Strawberrycrafts.se hittar du exempel på hur det kan se ut när man gör vackra handgjorda smycken med kristaller.

Snabbguide – gör dina egna smycken

För att komma igång med smyckestillverkning behövs viss utrustning och tillbehör, har du dessa kan du sen använda din skaparkraft för att skapa dina egna smycken. Ett bra startkit vid smyckestillverkning är:

  • Plattång. Används för att greppa och hålla utan att skada smycket, kan även användas för att öppna kedjelänkar och andra öglor.
  • Lås och örhängekrokar. Behövs för att fästa berlockerna på armband, halskedjor m.m.
  • Tråd och vajer. Används för att fästa t.ex. kristaller och stenar i varandra.
  • Smyckesmaterial. Det du vill skapa dina smycken av, t.ex. kristaller, stenar eller polymerlera.

Tänk på att använda dig av nickelsäkra material i berlocklås m.m. då metall med för hög nickelhalt kan orsaka allergiska besvär. Många väljer att använda sterling silver (925) i smyckestillbehör då detta är att betrakta som nickelsäkert.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)