Inlägg om 'Japanskt' ↓

Matsmycken – trendiga smycken som föreställer mat

En ny trend som kanske håller på och skapas är matsmycken – alltså smycken som föreställer olika maträtter.

Japanska matsmycken

Ett exempel är den japanska shoppen Sou Zou Creations (betyder ungefär ”Skapande genom fantasi” på svenska) som har mängder med smyckes-maträtter som både berlocker, örhängen, ringar och magneter i kawaii-stil. Några exempel på ringar med maträtter ser du på bilden till höger.

Priserna på smyckena är ganska lågt, men samtidigt tillkommer frakt från Japan och det går bara att betala genom Paypal.

Fokis och smycken

Den svenska trend- och mode-bloggaren Fokis har även hon uppmärksammat mat-smyckena, i ett blogginlägg rekommenderar hon det här galleriet med kreativa smycken föreställande maträtter som t.ex. pizza, efterrätter, glass, donuts och sushi.

Den svenska bildsidan baraskit.se har inte bara skit utan även ett bildgalleri på snygga mat-smycken. Varifrån smyckena kommer ifrån och var man kan köpa dem framgår dock inte. Till höger en bild på ring med efterrätt.

Mat-smycken i Sverige

Slutligen har den svenska smyckes-shopen Becca design ett antal handgjorda maträtter som smycken, maträtterna föreställer take away-rätter som hamburgare, kinamat och sushi. Det finns även mängder med söta smycken föreställande godis, kakor, tårtor och andra sötsaker. Bild på mat-smyckena nedan:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)